söndag, april 21, 2013

Mandelkaka

uppdaterat 21.32 Njae... nästa gång mosar jag i en banan, tar lite mindre mandelmjöl och lite mer kardemumma. Den blev sådär...


Hittade ett spännande recept som jag har i ugnen just nu, jag ändrade dock lite grann. Vi får se hur den blir. Här är receptet

Mandelkaka
4 ekologiska ägg
2 msk honung
25 g smält smör
1 dl ekologisk mjölk, blå, grön eller röd
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
Ta fram din snyggaste bunke (jag tog den rosa som vanligt), knäck ner fyra ägg och häll i flytande honung, det går bra med fast också. Vispa äggen och honungen kraftigt, så det blir det riktigt vitt och fluffigt.
Smält smöret, häll i mjölken så den blir lite lagom varm. Ner i den rosa (blåa, gröna, prickiga) bunken.
Rör ihop mandelmjöl med fiberhusk, bakpulver och kardemumma. Vänd ner blandningen i bunken.
Grädda på 175° i ca 30 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar